Video opnames van Palais Ideal

video opnames van palais ideal

Ik maak al enkele jaren foto’s van de band Palais Ideal. Zo zijn deze foto’s gebruikt voor de albums die uitgebracht zijn, en andere promotie uitingen van de band. Onlangs kwam de vraag om video opnames van Palais Ideal te maken. Daar had ik wel interesse in. Het resultaat is The Art of Crashing geworden.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als je mij een beetje volgt, weet je dat ik zo nu en dan promotionele foto’s maak van artiesten. Zo zijn mijn foto’s gebruikt voor een aantal CD’s en LP’s, en hebben mijn foto’s op flyers, posters en andere concertaankondigingen gestaan. Allemaal dingen waar ik niet alleen blij mee ben, maar ook trots op ben.

Palais Ideal - No Signal
Palais Ideal – No Signal – Het album met mijn fotografie als artwork.

Lees meer over mijn fotografie van bands en artiesten
Fotografie voor en van artiesten door Nando Harmsen

Een reklame boodschap

Promotie foto’s… en video opnames van Palais Ideal

Een van de promotiefoto, gefotografeerd voordat de video opnames van Palais Ideal van start gingen.
Een van de promotiefoto, gefotografeerd voordat de video opnames van Palais Ideal van start gingen.

Onlangs was het weer zover, en waren er nieuwe promotie foto’s nodig voor de aankomende release van een nieuwe EP. Dat is een kwestie van een goede locatie, het goed doorspreken van de wensen, en dan fotograferen. Omdat de Corona crisis nog steeds het land (en Europa) in zijn greep heeft, zat er natuurlijk geen live optredens aan vast.

video opnames van palais ideal
Een screen capture van mij tijdens het maken van de video opnames.

Maar daar was een oplossing voor. Een live optreden zonder publiek maar wel met camera’s. De live video die daarmee gemaakt kon worden zou een perfect alternatief zijn. Gewapend met enkel camera’s en gimbals hebben we een zaterdagmiddag besteed aan de opnames van de 13 minuten durende video The Art of Crashing.

Video opnames… een nieuw uitdaging

Het opnemen van een live optreden was helemaal nieuw voor mij. Maar ik wilde die uitdaging wel aangaan. De benodigde spullen heb ik immers wel in bezit. Maar de montage van de beelden zijn niet door mij zelf gedaan. Richard van Kruysdijk van Palais Ideal nam dit op zich. Het resultaat is een wervelende video waarvan de opnames dus door mij zijn gemaakt. Je snap dat dit naar meer smaakt.

Palais ideal op Spotify
Altijd gaaf om mijn foto’s terug te zien. Het maakt dan niet uit of het nu op posters, flyers, CD’s of op Spotify is.

Wil je meer luisteren? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Dat kan natuurlijk online via Spotify (waar ook foto’s van mij gebruikt zijn) of via Bandcamp. Maar is het niet leuker om voor een CD te kiezen? Dan heb je niet alleen de muziek, maar ook de foto’s die ik voor het artwork gemaakt hebt.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties