Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide

Vandaag wilde ik vroeg uit de veren om voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide te staan. De nacht was koud en ik hoopte op een lekkere laag mist over de heide bij een opkomende zon. Helaas, het mocht niet zo zijn.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide
Zonsopkomst (24mm op full frame)

Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide betekent in het donker op pad. Deze ochtend was het koud. De heide was bedekt met een dunne laag rijp en de Maan stond aan de hemel in de vorm van een smalle sikkel. Aan de horizon waren de eerste kleuren van de vroege schemering al te zien. De smalle maansikkel reflecteerde in het in het Kiezelven.

Een reklame boodschap
Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide
De Maan reflecteert in het Kiezelven

De zonsopkomst was er een in een heldere, nagenoeg wolkeloze hemel. In feite een saaie zonsondergang vanuit het oogpunt van een fotograaf. Niettemin is het heerlijk om te zien hoe het licht van een opkomende zon de wereld laat ontwaken. Dat maakt het waard om voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide te zijn.

Zonopkomst
Zonsopkomst met 110mm brandpunt p full frame

Op de terugweg werden de bosranden prachtig verlicht door de vroege ochtendzon. Momenten die bijna magisch aandoen en duidelijk tot de meest fotogenieke van de dag gerekend kunnen worden. Je treft dit alleen als je op tijd bent, zoals ik voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide was. Je moet er natuurlijk wel vroeg voor uit je bed.

Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide
Warm licht van een zonsopkomst
Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide
Het is duidelijk dat de lente in opkomst is als het ochtendlicht de bomen verlicht

Dit soort ochtenden zijn heerlijk. Het trekt om nog een keer voor dag en dauw naar de Strabrechtse Heide te gaan. Zoals je weet, elke ochtend is uniek. Ik ben benieuwd wat die ochtenden zullen brengen.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pictures by Gaab
12 jaren geleden

Mooi weer om te zien. Petje af dat je altijd weer de moeite neemt om voor dag en dauw op pad te gaan…!