Menu Sluiten

Voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide

Vandaag wilde ik vroeg uit de veren om voor dag en dauw op de Strabrechtse Heide te staan. De nacht was koud. Ik hoopte op een lekkere laag mist over de heide bij een opkomende zon. Helaas, het mocht niet zo zijn.

Zonsopkomst (24mm op full frame)

Het was koud. De heide was bedekt met een dunne laag rijp. De Maan stond aan de hemel in de vorm van een smalle sikkel. Met aan de horizon de eerste kleuren van de vroege schemering reflecteerde de Maan in het Kiezelven.

Advertisements
De Maan reflecteert in het Kiezelven

De zonsopkomst was er een in een heldere, nagenoeg wolkenloze hemel. In feite een saaie zonsondergang vanuit het oogpunt van een fotograaf. Niettemin is het heerlijk om te zien hoe het licht van een opkomende zon de wereld laat ontwaken.

Dit was een ideale gelegenheid om de zonsopkomst te fotograferen met zowel groothoek als tele om te gebruiken voor mijn lezing. De groothoek op 24mm (de eerste foto) en de tele op 110mm (hieronder) leveren twee totaal verschillende foto’s terwijl ze van dezelfde plek, en direct na elkaar gemaakt zijn. Vergelijk ze maar eens met elkaar.

Zonsopkomst met 110mm brandpunt p full frame

Op de terugweg werden de bosranden prachtig verlicht door de vroege ochtendzon. Momenten die bijna magisch aandoen en duidelijk tot de meest fotogenieke van de dag gerekend kunnen worden.

Warm licht van een zonsopkomst
Het is duidelijk dat de lente in opkomst is als het ochtendlicht de bomen verlicht

Hoewel het niet te verwachten is dat de komende ochtend wel mist zal brengen, speelt de gedachte toch op om nogmaals vroeg op te staan.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pictures by Gaab
9 jaren geleden

Mooi weer om te zien. Petje af dat je altijd weer de moeite neemt om voor dag en dauw op pad te gaan…!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x