Wandelen over Strabrecht: een visarend

De hele dag was het al wisselvallig; regen en zon wisselden elkaar af. Direct na het werk zijn we naar de Strabrechtse Heide gegaan in de hoop op een aantal dramatische luchten, en wat troffen we tijdens het wandelen over Strabrecht: een visarend.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Op de parkeerplek troffen we een man die wist te vertellen dat er een visarend bij het Beuven zat. Hij dacht dat we speciaal daarvoor gekomen waren. Vanaf dat moment had hij gelijk en konden we gericht gaan wandelen over de Strabrechtse Heide, met als doel een visarend bij het Beuven. Gelukkig had ik mijn EF 70-200mm f/2,8L bij me. Helaas niet de 2x teleconverter.

Er is een vogelhut aan het Beuven, de ideale plaats om de omgeving in het oog te houden. En een ideale plaats om de visarend te zien. Als bonus hadden we een prachtig moment toen de zon achter de wolken verdween terwijl we op de uitkijk stonden voor die grote roofvogel.

Een reklame boodschap
Wandelen over Strabrecht: een visarend
Aankomende regenwolken boven het Beuven

Zilverreigers, aalscholvers, ganzen… en een visarend.

Rondom het ven waren een vijftal Zilverreigers te zien, menig aalscholver en grauwe ganzen die met hun schorre geschreeuw de rust ‘verstoorden’. En uiteindelijk, na een korte regenbui, zag ik de visarend vanaf het eiland in het ven over vliegen. Nog steeds ver weg en snel, dat wel. Maar ik slaagde er in om een drietal foto’s te maken voor de visarend helemaal buiten bereik was.

Wandelen over Strabrecht: een visarend
Visarend (Pandion haliaetus) op de Strabrechtse Heide

Nadat we weer terug naar de auto liepen wilde ik nog een foto maken van een ven in de schemering, waar dreigende wolken boven hingen. En jawel, opnieuw vloog de visarend boven de heide. Helaas was het te donker geworden voor goede foto’s, maar alleen het zien al geeft bijzonder veel voldoening.

Terwijl ik met mijn voeten in het water mijn landschapsfoto aan het maken was (met een rossige vlek in de wolken), wees Hetwie op de aanwezigheid van een klein onooglijk plantje dat overal om ons heen te zien was: de Kleine Zonnedauw (Drosera intermedia). De foto van de schemering en de zonnedauw staan in de gallery hieronder.

Zo werd een korte wandeling over Strabrecht met deze visarend toch nog een zeer bijzondere gebeurtenis. Dan moet je dat natuurlijk nog een keer gaan proberen. Lees erover in het vervolg op dit bericht.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties