Menu Sluiten

Wandelen over Strabrecht: een visarend

De hele dag was het al wisselvallig; regen en zon wisselden elkaar af. Direct na het werk zijn we naar de Strabrechtse Heide gegaan in de hoop op een aantal dramatische luchten, maar vooral voor een ontspannende wandeling.

Op de parkeerplek troffen we een man die wist te vertellen dat er een visarend bij het Beuven zat. Hij dacht dat we speciaal daarvoor gekomen waren. Vanaf dat moment had hij enigszins gelijk: op naar het Beuven. Gelukkig had ik mijn EF 70-200mm f/2,8L bij me. Helaas niet de 2x teleconverter.

Advertisements

Er is een vogelhut aan het Beuven, de ideale plaats om de omgeving in het oog te houden. De ideale plaats om de visarend te zien, en om de zon achter de wolken te zien verdwijnen naarmate de tijd verstreek.

Aankomende regenwolken boven het Beuven

Rondom het ven waren een vijftal Zilverreigers te zien, menig aalscholver en grauwe ganzen die met hun schorre geschreeuw de rust ‘verstoorden’. En uiteindelijk, na een korte regenbui, zag ik de visarend vanaf het eiland in het ven over vliegen. Nog steeds ver weg en snel. Ik slaagde er in om een drietal foto’s te maken voor de visarend helemaal buiten bereik was.

Advertisements
Visarend (Pandion haliaetus) op de Strabrechtse Heide

 

Nadat we weer terug naar de auto liepen wilde ik nog een foto maken van een ven in de schemering, waar dreigende wolken boven hingen. En jawel, opnieuw vloog de visarend boven de heide. Helaas was het te donker geworden voor goede foto’s, maar alleen het zien al geeft bijzonder veel voldoening.

Terwijl ik met mijn voeten in het water mijn landschapsfoto aan het maken was (met een rossige vlek in de wolken), wees Hetwie op de aanwezigheid van een klein onooglijk plantje dat overal om ons heen te zien was: de Kleine Zonnedauw (Drosera intermedia). De foto van de schemering en de zonnedauw staan in de gallery hieronder.

Zo werd een korte wandeling over Strabrecht toch nog een zeer bijzondere gebeurtenis.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x