Wendy en de Leica SL

Ik heb met een Leica SL mogen fotograferen voor een review op Cameraland.nl. Dit was een ultieme kans om met een echte Leica aan de slag te gaan en ik kreeg de gelegenheid om er niet alleen een bruiloft mee te fotograferen, maar ook een tweetal fotoshoots. Een van deze shoots was in Utrecht, met Wendy en de Leica SL.

Geschatte leestijd: 4 minuten

De Leica SL met Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2.8-4 ASPH in de hand. Een heerlijke camera als je eenmaal aan het gevoel in de hand gewend bent.
De Leica SL met Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2.8-4 ASPH in de hand. Een heerlijke camera als je eenmaal aan het gevoel in de hand gewend bent.

Het was even wennen aan de looks and feel van deze camera. De looks was niet zo’n probleem, de feel iets meer. Maar eenmaal gewend is het fotograferen met de Leica super. Het is zeker niet de bedoeling dat ik de Leica in dit blog ga bespreken; voor dat verwijs ik door naar de review. Dit blog gaat over Wendy en de Leica SL.

Wendy en de Leica SL
Leica SL + Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2,8-4 ASPH @ 75mm | ISO400 | f/5,6 | 1/50 | profoto B2, softbox + grid)

Geïnspireerd door Wes Anderson

Ik zocht een zekere mate van symmetrie in de foto’s, in een stedelijke omgeving. Daarin was ik geïnspireerd door Wes Anderson die hier veel gebruik van maakt in zijn films. Het centrum van Utrecht zou zich daar wel voor lenen, dacht ik, dus dat was de plek waar ik de shoot met Wendy en de Leica SL gepland had.

Omdat ik gebruik wilde maken van een flitser, was het even puzzelen hoe ik deze zou aansturen. De Profoto flitsers die ik heb zijn voor gebruik op Canon apparatuur, maar door handig gebruik te maken van de Profoto A1 in de X-sync als remote trigger, kon ik de Profoto B2 netjes op afstand aansturen. Daarbij verloor ik de mogelijkheid tot gebruik van de TTL flits, maar dat was niet zo erg. Ik heb er natuurlijk wel voor gezorgd dat de A1 flitser zelf niet zou flitsen. Het resultaat is een heel geslaagde set foto’s.

Een reklame boodschap
Een foto voor de review van de Leica SL, met een Profoto A1 flitser gemonteerd om deze als remote trigger te gebruiken. (foto: Hetwie)
Een foto voor de review van de Leica SL, met een Profoto A1 flitser gemonteerd om deze als remote trigger te gebruiken. (foto: Hetwie)

Galerij

Wendy en de Leica SL
Behind the scenes; een van de eerste setups. De flitser werd remote aangestuurd.
Wendy en de Leica SL
Symmetrie op een eenvoudige trap
Leica SL + Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2,8-4 ASPH @ 30mm | ISO400 | f/4 | 1/200 | profoto B2, softbox + grid)
Geïnspireerd door Wes Anderson
Het voordeel van de avond is de verlichting
Leica SL + Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2,8-4 ASPH @ 27mm | ISO400 | f/4 | 1/80 | profoto B2, softbox + grid)
Wendy en de Leica SL
Leica SL + Apo-Summicron SL 90mm f/2 ASPH | ISO400 | f/2 | 1/200 | profoto B2, softbox + grid)
Geïnspireerd door Wes Anderson
Met een beetje hulp van Photoshop
Leica SL + Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2,8-4 ASPH @ 27mm | ISO500 | f/3,2 | 1/50 | profoto B2, softbox + grid)

Gebruikte apparatuur

De leica SL met objectieven zijn beschikbaar gesteld door Cameraland.nl

Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Murphy NG
Murphy NG
5 jaren geleden

Hello
May I ask when you use A1 in SL with TTL?