Werken met lagen en maskers in Photoshop

Wanneer je foto’s bewerkt in Photoshop, of complexe bewerkingen uitvoert, dan is het verstandig om met lagen en maskers te werken. Sterker nog, soms kun je dingen niet eens zonder deze techniek uitvoeren. Ik heb op speciaal verzoek een video opgenomen over het werken met lagen en maskers in Photoshop.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Uitleg over het werken met lagen en maskers in Photoshop
Screenshot van Photoshop bewerkingen met lagen en maskers

Er zijn al verschillende artikelen van mijn online waarin ik met lagen en maskers werk. Ik laat dit zien, ik leg het uit, maar in veel gevallen gaat het over het bereiken van een bepaald effect of bewerking. Het gaat nooit specifiek over het werken met lagen en maskers.

Onlangs vroeg ik in mijn nieuwsbrief of er speciale wensen waren, dingen die ik in een video zou kunnen uitleggen. Dirk vroeg me over het werken met lagen en maskers in Photoshop, en aanpassingslagen natuurlijk. Speciaal voor hem heb ik deze video opgenomen. Maar het is natuurlijk ook voor jullie allemaal, want ik weet dat er best wel wat lezers zijn die hier wat moeite mee hebben.

Een reklame boodschap

Ik heb een paar voorbeelden van het werken met lagen en maskers die elders op mijn blog te vinden zijn. Met de video geeft het een goed beeld van wat onder andere mogelijk is.

Ongetwijfeld zullen er in de toekomst nog meer tutorials volgen waarin ik van deze techniek gebruik maak. Ik zal dan altijd terug linken naar deze video.

Heb jij ook vragen?

Indien je ook een vraag hebt, stel deze dan gerust. Dat kan onder dit bericht, of via e-mail. Je kunt me ook bereiken op Facebook en Instagram. Indien mogelijk zal ik je vraag met een video beantwoorden.

Volg je me nog niet op Facebook, Instagram, of ben je nog niet voor mijn nieuwsbrief ingeschreven, dan nodig ik je bij deze uit om dat te doen. Zo blijf je altijd op de hoogte van mijn blog berichten, activiteiten, en andere nieuwe dingen.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard Vermeulen
Richard Vermeulen
3 jaren geleden

Top! Ik ga er mee experimenteren! Dank je Nando.

Laurens
Laurens
3 jaren geleden

Bijzonder goed en duidelijk uitgelegd Nando, Top!

Henri
Antwoord aan  Laurens
3 jaren geleden

Helemaal mee eens Laurens.