Menu Sluiten

Winter op Lofoten 2019 – deel 1

In 2018 organiseerde ik mijn eerste fotoreis naar Lofoten. Dit was een groot succes dat een vervolg kreeg. In februari 2019 vertrok ik voor de tweede keer met een groep naar deze fotogenieke eilanden in het Noorden van Noorwegen, en wederom was de reis een succes. Nu ik dit schrijf was dit één week geleden.

Winter op Lofoten Een rorbu in Hamnøy
Winter op Lofoten – Een rorbu in Hamnøy, verborgen in de sneeuw

 

De week op Lofoten bleek een bijzondere week te worden. De voorspellingen beloofden sneeuw, regen en heel erg veel wind, die in de loop van de week zou aantrekken tot een heuse storm van orkaankracht. Dit leverde uitdagende situaties op waarbij ik de deelnemers soms moest overhalen om toch uit de auto te komen – waar ze absoluut geen spijt van kregen. Fotograferen met regen die voortgejaagd wordt door de wind die met 30 meter per seconde – windkracht 10 op de schaal van Beaufort – over het strand van Uttakleiv raast; het is een beleving.

Advertisements
Storm op Uttakleiv met winden tot 30 m/s
Storm op Uttakleiv met een wind die tot 30 m/s het water van de branding vermengt met de regen.

 

Deze weersomstandigheden betekenen helaas dat de kans op heldere nachten erg klein is. Bovendien bleek de activiteit van de zon gering te zijn, waardoor we geen kans kregen voor het fotograferen van het Noorderlicht. We hebben het wel geprobeerd, maar behalve een glimp van dat spookachtige groene licht, was dit niet voor ons weggelegd. Dat is het risico, dat hebben we niet in de hand, en dat is dan ook de reden waarom het belangrijkste van deze fotoreizen het fotograferen van landschappen is. Daarin zijn we zeker geslaagd.

Unstrad strand, tijdens zonsondergang
Unstad strand, tijdens zonsondergang

 

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een nieuwe fotoreis in 2020 in volle gang. Ik vertrek wederom met een groep van vijf deelnemers naar Lofoten, van 2 februari 2020 tot 9 februari 2020. Op dit moment zijn er al vier aanmeldingen, en nog één enkele plek vrij. Mocht de interesse in deze reis groter zijn dan het aantal deelnemers, dan is er een optie om een tweede groep van 9 februari 2020 tot 16 februari 2020 te begeleiden.

Wie interesse heeft kan zich aanmelden via het aanmeldformulier op de pagina van de reis Winter op Lofoten: https://www.nandoonline.com/workshops/fotoreis-winter-op-lofoten/

Hoewel het grootste deel van de foto’s nog verwerkt moet worden, is hier alvast een glimp op te vangen van de beelden van 2019.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
2 jaren geleden

[…] door prachtige fotografie en de indrukwekkende filmbeelden die door bekende fotografen gemaakt zijn op Lofoten en de Faeroër eilanden, heb ik de stap genomen; een […]

trackback
2 jaren geleden

[…] nu zijn we regelmatig te vinden bij de Opaalkust, de Franse Auvergne tijdens mijn masterclass, en de Lofoten voor mijn fotoreizen. Dit jaar bezoeken we zelfs voor een tweede keer de Faeroër eilanden. Het […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x