Menu Sluiten

Winterbeelden van de Strabrechtse Heide

Afgelopen dinsdag sneeuwde het. Helaas kon ik niet erop uit trekken om hiervan foto’s te maken (het nadeel van een full time baan). tegen de tijd dat ik eindelijk thuis was, was het alweer donker. Maar woensdag ochtend ben ik voor dag en dauw naar de Strabrechtse Heide gegaan om daar te genieten van de vers gevallen sneeuw in een deel van Strabrecht dat jaren geleden door brand verwoest is.

De temperaturen waren gezakt tot maar liefst -12°C en aan de heldere hemel straalden de sterren. In de ochtendschemering werden er wolken aan de horizon zichtbaar. Voordat de zon de kans kreeg de hemel te bestijgen lag er al een dik wolkendek. De zonsopkomst waarop ik gehoopt had zat er niet in. Helaas.

Advertisements
Een heldere ochtendschemering, met oranje gekleurde wolken aan de horizon

Het deel van de Strabrechtse Heide waar ik rondliep is nieuw voor me. Hier heeft enkele jaren geleden de brand gewoed en kale bomen staan er nu nog als stille getuigen. Een groep grillige bomen staan daar precies in de richting waar de zon opkomt. Van die zonsopkomst heb ik niet veel gezien, behalve een stukje gekleurde hemel boven de dichte bewolking. Opnieuw een teleurstelling.

De kleuren van zonsopkomst

Hoewel de sneeuw op de meeste plaats onaangeroerd was kon het landschap me niet verleiden tot het maken van de serie opnamen waarvoor ik op pad was gegaan. Het licht beviel me niet en met wat ik rondom me zag kon ik niet echt uit de voeten – tenminste, dat gevoel had ik. Uiteindelijk ben ik omgedraaid en enigszins teleurgesteld naar mijn werk gegaan.

Advertisements

Nu ik alle foto’s bekeken en geselecteerd heb moet ik zeggen dat er toch een aantal foto’s bij zitten die de moeite waard zijn. Ik denk nu dat ik met de verkeerde instelling op pad ben gegaan: ik had tè hoge verwachtingen, misschien ingegeven door de prachtige serie die ik  eind vorig jaar heb gemaakt.

 

 

Gedurende de ochtend op Strabrecht ben ik op een groot veld vol met Pijpestrootje gestuit. Ik ken dit veld goed en heb er vaak gestaan, niet wetende hoe ik dit op de foto moet zetten. Afgelopen woensdag heb ik een tijd naar het veld gekeken en uiteindelijk gekozen voor een minimale scherptediepte (f/2,8) en maximale brandpuntsafstand (200mm) om een minimalistisch / abstract beeld te krijgen.

 Het resultaat dat ik hiermee behaald heb is aardig in de richting van wat ik in gedachten had. Vooral deze laatste foto past perfect in mijn serie abstracte natuurfoto’s. Ik ga zeker meer in deze richting fotograferen.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem.
Willem.
7 jaren geleden

Nando, ik kreeg een opmerking over een foto, welke tijdens het blauwe uurtje gemaakt was, dat de sneeuw zo blauw was. Dat is normaal toch niet iets wat je weg wilt corrigeren?
http://www.flickr.com/photos/wimo/8393969687/

Willem.
Willem.
Antwoord aan  nandoonline
7 jaren geleden

Thanks Nando voor je commentaar.

Jan Huijbers
Jan Huijbers
8 jaren geleden

Ik ben toch weer verbaasd hoe je na ‘eventjes rondwandelen’ op een koude morgen deze serie mooie foto’s weet te maken. Vooral 2 , 6 en 7 vind ik erg geslaagd.
En de winter is nog niet over . . .

Gr. Jan

Barbara
8 jaren geleden

Mooie serie weer Nando!

Hans van der Velden
8 jaren geleden

Hallo Nando,

weer een mooi verhaal van een heel mooi gebied
waar ik ook graag kom,
complimenten voor het perfect verwoorden.

Greetings Hans van der Velden
http://www.hanskiek.nl

Pictures by Gaab
8 jaren geleden

mooi weer hoor… vind de tweede en de laatste foto toppertjes…

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x