Workshop modellen fotograferen

Voor de verandering heb ik zelf geen workshop gegeven, maar er een gevolgd. Deze ging niet over landschappen, natuur of nachtfotografie. Het ging over het fotograferen van modellen met flitsers, in de gecontroleerde omgeving van een studio. De workshop modellen fotograferen werd gegeven door Richard Terborg in Studio 34x in Almere.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ik heb al eerder modellen in een studio omgeving gefotografeerd. Aangezien ik zelf geen studio in bezit heb, ben ik aangewezen op het huren van een studioruimte. Ik kan natuurlijk ook deelnemen aan een workshop modellen fotograferen in een studio. Een goede kennis raadde aan om een te kijken naar de workshops van Richard Terborg. Dat was geen verkeerde keuze.

Workshop modellen fotograferen
Workshop modellen fotograferen
Workshop modellen fotograferen
Workshop modellen fotograferen
Workshop modellen fotograferen

Een erg leuke dag in Studio 34x in Almere

De workshop vond plaats in de welbekende Studio 34x in Almere. Het is een heel eind rijden, maar voor een hele dag fotograferen is dat wel de moeite waard. Het geeft ook de mogelijkheid om met allerlei verschillende flitsers en lichtopstellingen te fotograferen, die je normaal niet snel ter beschikking zou hebben.

Richard gaf een verhullende kijk achter de schermen van zijn fotografie en de manier van werken. Het heeft nieuwe inzichten gegeven, ideeën en voldoende bagage om een stapje verder te gaan in het fotograferen van modellen. We kregen alle vrijheid om zelf aan de slag te gaan, om de drie modellen, Dawn, Chloe en Kim met verschillende setups te fotograferen. Kijk ook naar de video van deze dag.

Galerij

Het doel van deze workshop was natuurlijk het vergaren van kennis, maar het zou niet goed zijn wanneer er geen mooie foto’s gemaakt worden. Dat is ook zeker gelukt. Een selectie van mijn favoriete beelden staat hieronder.

Dawn
Dawn
Chloe
Chloe
Kim
Kim
Adrian du Coin
Adrian du Coin
Richard Terborg zelf voor de camera
Richard Terborg, zelf voor de camera

Meer foto’s zijn te vinden op flick-r: 
https://www.flickr.com/photos/nandoonline/albums/72157690758322294

Een reklame boodschap

Meer informatie

Dank je wel, Richard voor alle nuttige en goede informatie, en de andere cursisten voor de gezelligheid. Een dank je wel voor Maaike (visagie en haren), Dawn, Chloe, Kim en Adrian du Coin voor het model staan. 

Richard Terborg
http://www.richardterborg.com/

Haar & Makeup: Maaike Buurman
https://www.facebook.com/maaike.buurman.1

Modellen:
Dawn
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002300156242

Chloe
https://www.facebook.com/chloematanjaa

Kim
https://www.facebook.com/kim.vandenberg.7330

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 jaren geleden

[…] om zijn manier van fotograferen en zijn gebruik van licht te zien. Dit was heel anders dan wat ik vorig jaar bij Richard Terborg gezien heb. Maar net als vorig jaar pik ik hier de dingen op die mij aanspreken, die mij liggen. Nu […]

trackback
6 jaren geleden

[…] bedienen, en om mee te fotograferen. De eerste foto’s heb ik direct de volgende dag tijdens de studio sessie met Richard Terborg gemaakt, hoewel niet met studioflitsers, en gaandeweg in de weken die daarop volgenden heb ik de […]