Wil je meer leren over fotografie, en je camera beter leren gebruiken? Dan zijn de workshops, masterclasses en fotoreizen met mij zeker interessant. Onder mijn leiding leer je je apparatuur op een creatieve manier gebruiken, met alle persoonlijke aandacht die nodig is.

Tijdens mijn workshops is er altijd aandacht voor fotografie technieken, in plaats van alleen maar onder begeleiding fotograferen op een mooie plek. Mijn motto is dan ook, dat we niet op pad gaan voor mooie foto’s te maken, maar om te leren kijken en het gebruiken van de spullen die we hebben. Met de kennis die je op doet kun je dan op de prachtige momenten van de dag, op elke plek, de mooiste foto’s maken.

Alle workshops en masterclasses zijn heel erg geschikt voor de beginnende fotograaf. Enige basiskennis is natuurlijk meegenomen, en zeker wenselijk, maar zeker niet verplicht. Maar ook voor de meer gevorderde fotograaf zijn de workshops en masterclasses zeer leerzaam.

Mocht je twijfelen of een workshop geschikt voor je is, neem dan altijd even contact op.

Workshops en masterclasses

Masterclass Lange Sluitertijden
Opaalkust

Fotograferen met grijsfilters aan de Franse kust met de enorme getijdeverschillen in een kleine groep.

Meer informatie en geef je op

Masterclass Tarn

Masterclass Fotografie
Tarn

Fotograferen tussen wijnvelden en in prachtige dorpjes, samen met unieke landschappen.

Meer informatie en geef je op

Workshop landschapsfotografie
in de Groote Peel

Een dagdeel fotografie in de Groote Peel, in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Meer informatie en deelname info

Stiphoutse bossen

Workshop landschapsfotografie
in de Stiphoutse bossen

Een dagdeel fotografie in het bos met prachtige vennen, in samenwerking met fotoworkshop-helmond.nl

Meer informatie en deelname info

Heb je een speciaal verzoek?

Het kan zijn dat je een speciale wens of verzoek hebt. Misschien ben je lid van een fotoclub en is de wens dat ik een fotoreis begeleid? Of wil je dat ik je begeleid in een online les traject? Ook les in Lightroom of Photoshop voor de fotograaf bestaat tot de mogelijkheden.

Neem zeker vrijblijvend contact met mij op en vertel wat je wensen zijn. Samen bekijken we wat een oplossing kan zijn, en weet ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

  Uw naam (verplicht)

  Adres

  Plaatsnaam

  Telefoon nummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Datum gewenste deelname (verplicht)

  Beschrijf wat je wilt leren tijdens deze workshop, of stel een andere vraag.

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest

  12 Reacties
  Nieuwste
  Oudste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ria
  Ria
  1 jaar geleden

  Super gezellige, leuke en heel leerzame dagen doorgebracht aan de Opaalkust.
  (20 mei-23 mei) Nando geeft in alle rust en met een enorm geduld goede tips, altijd ruimte voor persoonlijke aandacht, geen vraag is dom:) De Opaalkust is prachtig. Dit, maar ook de schoonheid van de “gewone dingen” onder leiding van Nando weten vast te leggen. Dit geeft je steeds meer inzicht in composities.
  Was gezellig om zo met de groep op stap te zijn en met elkaar fotograferen.
  Buiten de fotografie om, heeft Hetwie voor heerlijke maaltijden gezorgd.
  Deze masterclass is een absolute aanrader!!

  Guido Bellens
  Guido Bellens
  1 jaar geleden

  Fantastische dagen beleefd aan de Opaalkust onder de vakkundige leiding van Nando.Nando staat u bij voor alle vragen, geeft compositietips en legt u geduldig uit hoe lang je moet belichten als je met een NDfilter aan de slag gaat. Wil toch ook de hulp van Hetwie vermelden die naast haar job van Time Management ook nog kok was gedurende dit verlengd weekend.
  Niet twijfelen en schrijf je in voor volgend jaar, de plaatsen zijn beperkt.

  klein.jpg
  Arnold van der Borden
  Arnold van der Borden
  1 jaar geleden

  Weer een keertje met Nando en Hetwie op stap geweest naar de Opaalkust.
  Wat een gezellig weekendje met het lekkere eten van Hetwie en geduldige uitleg en deskundige aanvullingen van Nando, maar zeker ook de erg leuke groep, waarmee we gefotografeerd, geobserveerd, geleerd en gelachen hebben.

  Paul
  Paul
  1 jaar geleden

  Een fantastische masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust onder deskundige begeleiding van Nando.
  Alle informatie over hoe filters te gebruiken en welke effecten ze teweegbrengen wordt helder uitgelegd en meteen in de praktijk toegepast. Nando heeft voor deze masterclass fantastische foto plekken uitgezocht.
  Het is fijn om met iemand op pad te gaan die heel veel kennis en ervaring met betrekking tot alle aspecten van de fotografie met je wil delen.
  Als je meer wil weten over lange sluitertijden dan is deze masterclass zeker aan te raden!

  Maarten
  Maarten
  2 jaren geleden

  Masterclass Lange Sluitertijden Opaalkust april 2022 Er zijn veel goede fotografen, maar er zijn maar weinig goede fotografen die ook de didactische skills hebben om kennis en kunde op een wijze over te brengen waardoor je gelijk praktisch aan de slag kunt. Nando weet deze twee aspecten perfect te combineren. Hij heeft en neemt de tijd voor iedere deelnemer. En je kunt dezelfde vraag drie keer stellen, stomme vragen bestaan voor hem niet. Hij is er voor jou en wil dat jij beter leert fotograferen. En dat gaat verder dan in dit geval het onderwerp lange sluitertijden. Camera-instellingen om die… Lees verder »

  Ans Stevens
  Ans Stevens
  2 jaren geleden

  Wat heb ik genoten van de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust. Een masterclass waarin ik veel geleerd heb. Niet alleen de lange sluitertijden, maar ook compositie en het “spelen” met licht zowel vanuit de camera als het natuurlijke licht. Nando is gedreven, benut alle mogelijkheden om foto’s te maken. Goede uitleg, alle tijd voor persoonlijke uitleg voor iedere deelnemer en indien nodig gaan we gewoon wat langer door. Ook de gehuurde villa was helemaal top en de verzorging (eten) van Hetwie was ook super. Kortom een top-weekend.

  Leon
  Leon
  2 jaren geleden

  Benieuwd naar een evt. opvolger van de Auvergne workshops.

  trackback
  6 jaren geleden

  […] Workshops 2017 […]

  trackback
  6 jaren geleden

  […] p.s: Nando geeft ook workshops! Interesse? Check zijn pagina! […]