Heb je altijd al eens willen fotograferen in de fotogenieke fjorden van Lofoten? Lijkt het je prachtig om op de besneeuwde stranden van deze prachtige eilanden archipel te staan, en te genieten van een echte winter? Dat kan, want ook in 2023 is er de fotoreis Winter op Lofoten.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Lofoten is een prachtige eilanden archipel in Noorwegen. Hoog boven de poolcirkel is dit gebied in de wintermaanden het domein van het noorderlicht. Maar niet alleen het noorderlicht is een reden om de eilanden te bezoeken.

De landschappen zijn fantastisch. De bergen rijzen op uit de Noorse Zee met hier en daar kleine nederzettingen en stadjes. De rode huisjes, de rorbuer, steken scherp af tegen het met sneeuw bedekte land. Weersomstandigheden zijn onbestendig. Het weer kan per uur veranderen van felle sneeuwbuien tot een stralende heldere lucht. Het kan stormen of heel vredig zijn. Welke weersomstandigheden er ook zijn, het blijft een fotogeniek landschap.

Een impressie van reis Winter op Lofoten in februari 2020

Een nieuwe fotoreis Winter op Lofoten in 2023

De fotoreis Winter op Lofoten in 2023 is een samenwerking met fotografie-reizen.nl. Hiermee is de reis in handen van een goede organisatie om een succesvolle reis te garanderen. Ik begeleid deze reis nog steeds, dus je gaat in 2023 met mij op pad over deze prachtige eilanden.

Het belangrijkste doel van deze reis is het fotograferen van de indrukwekkende landschappen. Ik kan begeleiden in het maken van composities en belichtingen. Ik geef advies over het gebruik van je apparatuur onder de wisselende omstandigheden die we kunnen treffen.

Wanneer de avonden of nachten helder zijn is de kans op het zien van het noorderlicht. Dat gaan we natuurlijk fotograferen en ook daarin zal ik begeleiden als het nodig is.

Het noorderlicht tijdens de fotoreis winter op lofoten
Stattles Rorbusenter, onder het fantastische noorderlicht. Als het helder is, bestaat te kans dat we dit ook kunnen fotograferen. Er zijn alleen nooit garanties.

Informatie en inschrijven voor Winter op Lofoten

Alle informatie over de reis in 2023 is te vinden op de website van fotografie-reizen.nl. Ik wil je graag doorverwijzen als je interesse hebt. Daar kun je je ook opgeven voor deze reis.

Heb je interesse in deze reis?
Meld je dan via het inschrijfformulier op de website van fotografie-reizen.nl. De link is
https://www.fotografie-reizen.nl/fotoreizen/fotoreis-lofoten/inschrijving-fotoreis-lofoten/

Hamnoy - fotoreis winter op lofoten
Een bezoek aan het beroemde plaatsje Hamnøy hoort er natuurlijk bij.

Blogberichten over de fotoreis winter op lofoten

Voor een mooie impressie verwijs ik graag door naar de blogberichten die over de vorige fotoreizen gaan.

Winter op lofoten
Het strand van Uttakleiv als het laatste licht van de dag de verre berg nog even in het zonnetje zet
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marga Elberse
6 jaren geleden

Afgelopen februari met Nando mee geweest op deze mooie fotoreis. Leuke groep van totaal 6 personen. Zeer mooie locatie en gezellig huis in Statles Rorbusenter in Mortsund. De gehele reis was zeer goed georganiseerd, elke dag, avond, (begin van de nacht) op stap naar de mooie locaties die Nando in zijn programma had gezet. Nando heeft er voor gezorgd dat ik met hele mooie foto’s thuis ben gekomen. Iedereen fotografeerde op zich zelf, maar Nando hielp als dat even nodig was. We hadden mooi winterweer en als extra vele avonden Noorderlicht, dit was een cadeautje…… Top week met een uitstekende… Lees verder »