Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne

Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne

Er is inmiddels het vooruitzicht dat vanaf 15 juni het weer mogelijk is om Frankrijk te bezoeken. Dit betekent dat de masterclasses in september door zullen gaan. Zoals aangegeven zal de masterclass van mei van 20 september tot 26 september 2020 zijn. Vrijblijvend inschrijven voor deze nieuwe week is mogelijk.

In samenwerking met B&B La Fougeraie organiseer ik ook in 2020 de unieke meerdaagse masterclass landschapsfotografie in de Auvergne. Een perfecte combinatie van een bijzonder verblijf in een oude kasteelboerderij, en het fotograferen van prachtige landschappen.

De Franse Auvergne bestaat uit een afwisselend landschap met bossen, heuvels, meren en riviertjes. Midden in deze prachtige natuur zijn ruïnes en pittoreske dorpjes te vinden, vaak op korte afstand. Op iets grotere afstand ligt het kleurrijke stadje Le Puy-en-Velay met zijn talrijke gezellige terrasjes, en Ambert waar de bekende kaas La Fourme d’Ambert wordt gemaakt.

Zonsopkomst bij de oude vulkaan Mont Bar. Een nieuwe dag breekt aan in de prachtige Auvergne
Zonsopkomst bij de oude vulkaan Mont Bar. Een nieuwe dag breekt aan in de prachtige Auvergne

Dit gebied is een ideale omgeving voor een meerdaagse masterclass landschapsfotografie, en biedt veel fotografische mogelijkheden en kansen. Het landschap is heuvelachtig, en heeft prachtige ravijnen, en rotsformaties van vulkanische oorsprong.  De onderstaande video geeft een mooie korte impressie.

Wat komt aan bod tijdens de masterclass landschapfotografie?

Deze masterclass bestaat voor een deel uit theorie over het gebruik van brandpuntsafstanden, scherptediepte en het gebruik van de camera in het algemeen. Er is voldoende ruimte en gelegenheid voor persoonlijke begeleiding zodat deze masterclass geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Natuurlijk bestaat de week niet alleen uit de theorie. We gaan met deze kennis op verschillende fotogenieke locaties in het gebied fotograferen. Denk daarbij aan weidse uitzichten over het golvende heuvellandschap, kabbelende riviertjes vol watervallen en een unieke vallei met geërodeerde hellingen.

Ravin Corboeuf door Helen Hollestelle
Ravin Corboeuf, gemaakt door Helen Hollestelle, een van de deelnemers

Er is gelegenheid om ‘s-morgens voor dag en dauw op pad te gaan, of ‘s-avonds een zonsondergang te fotograferen vanaf een van de hoge heuvels, met uitzicht op de stad Le Puy-en-Velay of de ruïne van Polignac.

Indien de weersomstandigheden het toelaten is het mogelijk om de Melkweg in al haar glorie te zien en fotograferen. Dit kan vanuit de tuin, of op een van de vele prachtige locaties in de nabije omgeving.

Fotografeer de Melkweg vanaf het landgoed van Chateau Folgoux. Natuurlijk alleen indien het weer dit toelaat.
Fotografeer de Melkweg vanaf het landgoed van Chateau Folgoux. Natuurlijk alleen indien het weer dit toelaat.

Eén dag is als als vrije dag ingepland, zodat u zelf op pad kunt om de pracht van het gebied en de dorpen te ontdekken. Er is veel informatie beschikbaar over wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om deze vrije dag gezamenlijk of in groepjes op pad te gaan.

Chambres d’hôtes la Fougeraie

La Fougeraie ligt in het gehuchtje Folgoux, midden in Parc Naturel Régional Livradois-Forez. Het maakt onderdeel uit van een prachtig kasteel uit de 14e eeuw, dat dezelfde naam als het gehuchtje draagt. Een deel van het jaar is het kasteel nog bewoond. De afstand vanuit Utrecht is ongeveer duizend kilometer.

La Fougeraie is gevestigd in de kasteelboerderij van het kasteel, met sfeervolle kamers en een aangrenzende gîte. We maken gebruik van de grote gezamenlijke ontspanningsruimte annex eetzaal. Het is de plaats waar we foto’s bekijken, bewerken, of gewoon gezellig met een drankje kunnen genieten.

De kasteelboerderij La Fougeraie biedt een mooie gezamelijke ruimte waar de maaltijden geserveerd worden, maar waar ook ruimte is voor gezellig te praten, een muziekje te draaien of om aan de slag te gaan met de foto's. De groep van juni 2018
De kasteelboerderij La Fougeraie biedt een mooie gezamenlijke ruimte waar de maaltijden geserveerd worden, maar waar ook ruimte is voor gezellig te praten, een muziekje te draaien of om aan de slag te gaan met de foto’s. Dit is de groep van juni 2018, enkelen samen met partners en natuurlijk de gastheer en gastvrouw van La Fougeraie

Data

  • Zondag 17 mei tot zaterdag 23 mei 2020 (gecancelled wegens de crisis)
  • Zondag 13 september tot zaterdag 19 september 2020
    (VOL)
  • Zondag 20 september tot zaterdag 26 september 2020
    (nog 5 plekken beschikbaar)

Kosten voor de masterclass landschapsfotografie

De investering voor deze workshop is slechts €695 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 100. Dit is slechts beperkt mogelijk. De meeste kamers hebben losse eenpersoonsbedden.

Er is een maximaal van 8 deelnemers. De masterclass gaat door als het  minimum aantal van 6 deelnemers is bereikt.

Het verblijf is op basis van volpension en inclusief workshop, exclusief reiskosten, dranken zoals fris, wijn en dergelijke. Koffie en thee zijn wel inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven kan op de site van La Fougeraie:  https://www.chambresdhoteslafougeraie.nl/workshops

De verdere afhandeling van de inschrijving loopt volledig via La Fougeraie.

Bij inschrijving krijgt u een bevestiging via La Fougeraie. Er wordt een aanbetaling van 50% gevraagd op het moment dat de workshop het minimum aantal inschrijvingen heeft gehaald.

Meer informatie

Meer informatie over La Fougeraie is te vinden op de website http://www.chambresdhoteslafougeraie.nl/

La Fougeraie

Heeft u vragen over deze workshop, neem dan via email contact met mij op. Het adres is nando@nandoonline.com

Lees over voorafgaande de masterclasses in de Auvergne

Abonneer
Laat het weten als er
guest
21 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 maanden geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne […]

trackback
9 maanden geleden

[…] tweede masterclass landschapsfotografie in de Auvergne van 2019 is weer achter de rug; een week waarin de deelnemers ondergedompeld zijn in […]

John Walraven
1 jaar geleden

Ik ben blij dat ik ingetekend heb voor deze masterclass. Nando kan de stof rustig en duidelijk overbrengen. Zijn enthousiasme kent naar mijn idee geen grenzen. Zowel in de fotografie als foto-bewerking is hij een vraagbaak. Ook zijn vrouw Hetwie staat haar “mannetje” in deze materie. Voor mij was het dan ook een fijne en leerzame week. Ook de samenstelling van de groep heeft hier toe bijgedragen.

trackback
1 jaar geleden

[…] je in bij deze masterclass van Nando Harmsen en maak dit één van je beste fotografische investeringen ooit. En nee ik heb geen aandelen of […]

trackback
1 jaar geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne (F) […]

trackback
1 jaar geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne (F) […]

Richard Blommers
Richard Blommers
2 jaren geleden

Wanneer je een masterclass wil volgen wil je er natuurlijk wel beter van kunnen worden. Leren van iemand die weet waar hij of zij het over heeft (belangrijk), kennis kán overbrengen (heel belangrijk), je niveau respecteert (nog belangrijker), de mooiste fotogenieke plekken weet en daarvan weet op het juiste moment van de dag er naartoe te gaan, zoiets. Fijne persoonlijkheid is ook een grote pré. Advies qua nabewerking, ook als je al weer thuis bent. Maar ook advies qua apparatuur. Beetje gezelligheid in de groep zou ook niet gek zijn. Als dan ook je verblijf helemaal super is, je culinair… Lees verder »

Bas Berkhuijsen
2 jaren geleden

Ik ben op de gok meegegaan. Goed gegokt dus! Ik kende Nando alleen via het internet. Ik ben hem gaan volgen en heb dus uiteindelijk de Masterclass in de Auvergne 3 tm 9 juni geboekt omdat zijn werk en tutorials mij zeer aanspreken . Nando doet er alles aan om het door hem aangeboden programma te volgen. Iets wat soms ook improvisatie vergt omdat het weer niet altijd op het juiste tijdstip meewerkt. Wat een geweldige locaties om te fotograferen heeft hij samen met Hetwie gevonden! Wij hadden de mogelijkheid om zelfs de Melkweg te kunnen fotograferen met als decor… Lees verder »

Bert Wolfs
Bert Wolfs
2 jaren geleden

Eerst een lezing over nacht- en sterrenfotografie door Nando bij Fotokring Stein. Vervolgens een workshop op de Groote Peel. Toen wist ik zeker dat ik me voor de Masterclass Natuurfotografie in de Auvergne zou gaan inschrijven. Nando kan en wil zijn kennis op fotografiegebied delen en doet dat met veel deskundigheid en enthousiasme. Voor fotografie kun je hem ’s nachts wakker maken, wat we ook gedaan hebben toen we een glimp van de Melkweg aan de hemel zagen staan. Veel facetten van fotograferen en nabewerken zijn aan bod gekomen in dat prachtige landschap dat de Auvergne te bieden heeft. Lange… Lees verder »

trackback
2 jaren geleden

[…] Masterclass natuurfotografie in de Auvergne (F) […]

21
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x