Vanaf 2015 heb ik twee keer per jaar een masterclass landschapsfotografie in de Franse Auvergne gegeven. Dit was een week vol fotografielessen, het bezoeken van fantastische plekken, en genieten als een God in Frankrijk. Helaas zal deze masterclass vanaf 2020 niet meer gegeven worden.

De locatie waar we alle jaren verbleven waren is per 2020 overgenomen door een nieuwe eigenaar. Het plan was, om deze succesvolle masterclass voort te zetten.

Door de Covid-19 crisis is het jaar 2020 een vreemd jaar geworden, waarbij we de editie van mei hebben moeten verzetten naar september 2020. We hadden het geluk dat dit in deze maand mogelijk was, hoewel aan het eind van de tweede week de vrijheden die we mondjesmaat hadden gekregen weer ingeleverd moesten worden.

Gelukkig konden we zonder problemen, en zonder restricties zoals quarantaine plicht, de weken vol maken. We hadden twee fijne groepen deelnemers, en genoten van de mooie plekken in de Auvergne.

Helaas hebben we gemerkt dat de locatie waar we verbleven niet meer aan onze wensen voldoet. We hebben dit na de eerste week samen doorgesproken, maar kwamen tot de conclusie dat de tweede week geen verandering heeft gebracht. Daarom hebben we besloten, met pijn in het hart, om deze masterclass in 2021 niet meer voort te zetten.

Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe locatie in Frankrijk, en een nieuwe samenwerking, die kan bieden wat we graag willen. Ik hoop in de loop van dit jaar meer te kunnen vertellen over een vervolg op de masterclass landschapsfotografie in de Franse Auvergne.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

21 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
3 jaren geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne […]

trackback
3 jaren geleden

[…] tweede masterclass landschapsfotografie in de Auvergne van 2019 is weer achter de rug; een week waarin de deelnemers ondergedompeld zijn in […]

John Walraven
4 jaren geleden

Ik ben blij dat ik ingetekend heb voor deze masterclass. Nando kan de stof rustig en duidelijk overbrengen. Zijn enthousiasme kent naar mijn idee geen grenzen. Zowel in de fotografie als foto-bewerking is hij een vraagbaak. Ook zijn vrouw Hetwie staat haar “mannetje” in deze materie. Voor mij was het dan ook een fijne en leerzame week. Ook de samenstelling van de groep heeft hier toe bijgedragen.

trackback
4 jaren geleden

[…] je in bij deze masterclass van Nando Harmsen en maak dit één van je beste fotografische investeringen ooit. En nee ik heb geen aandelen of […]

trackback
4 jaren geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne (F) […]

trackback
4 jaren geleden

[…] Masterclass landschapsfotografie in de Auvergne (F) […]

Richard Blommers
Richard Blommers
5 jaren geleden

Wanneer je een masterclass wil volgen wil je er natuurlijk wel beter van kunnen worden. Leren van iemand die weet waar hij of zij het over heeft (belangrijk), kennis kán overbrengen (heel belangrijk), je niveau respecteert (nog belangrijker), de mooiste fotogenieke plekken weet en daarvan weet op het juiste moment van de dag er naartoe te gaan, zoiets. Fijne persoonlijkheid is ook een grote pré. Advies qua nabewerking, ook als je al weer thuis bent. Maar ook advies qua apparatuur. Beetje gezelligheid in de groep zou ook niet gek zijn. Als dan ook je verblijf helemaal super is, je culinair… Lees verder »

Bas Berkhuijsen
Bas Berkhuijsen
5 jaren geleden

Ik ben op de gok meegegaan. Goed gegokt dus! Ik kende Nando alleen via het internet. Ik ben hem gaan volgen en heb dus uiteindelijk de Masterclass in de Auvergne 3 tm 9 juni geboekt omdat zijn werk en tutorials mij zeer aanspreken . Nando doet er alles aan om het door hem aangeboden programma te volgen. Iets wat soms ook improvisatie vergt omdat het weer niet altijd op het juiste tijdstip meewerkt. Wat een geweldige locaties om te fotograferen heeft hij samen met Hetwie gevonden! Wij hadden de mogelijkheid om zelfs de Melkweg te kunnen fotograferen met als decor… Lees verder »

Bert Wolfs
Bert Wolfs
5 jaren geleden

Eerst een lezing over nacht- en sterrenfotografie door Nando bij Fotokring Stein. Vervolgens een workshop op de Groote Peel. Toen wist ik zeker dat ik me voor de Masterclass Natuurfotografie in de Auvergne zou gaan inschrijven. Nando kan en wil zijn kennis op fotografiegebied delen en doet dat met veel deskundigheid en enthousiasme. Voor fotografie kun je hem ‘s nachts wakker maken, wat we ook gedaan hebben toen we een glimp van de Melkweg aan de hemel zagen staan. Veel facetten van fotograferen en nabewerken zijn aan bod gekomen in dat prachtige landschap dat de Auvergne te bieden heeft. Lange… Lees verder »

trackback
5 jaren geleden

[…] Masterclass natuurfotografie in de Auvergne (F) […]