Workshop nachtfotografie

Fotograferen houdt niet op als de zon onder is gegaan. In de avondschemering en nacht krijgt fotograferen een nieuwe dimensie. Niet alleen in de met licht overgoten stedelijke omgevingen, maar ook buiten de stad waar het licht minder alom aanwezig is.

eindhoven workshop nachtfotografie

Tijdens een avondvullende workshop neem ik u mee op pad en begeleidt het fotograferen op een aantal leuke locaties. Aan bod komt welke instellingen moet u gebruiken, wat kunt u aantreffen en waar moet u op letten als de warmte van de huiskamer wordt ingeruild voor een prachtige avond fotograferen in een stedelijke omgeving.

De workshop is op locatie en duurt ongeveer 3 à 4 uur. Tijdens het eerste uur wordt onder het genot van een drankje de basisbeginselen uitgelegd waarna u de gelegenheid krijgt om onder verschillende omstandigheden alles in de praktijk te brengen.

eindhoven workshop nachtfotografie

 

De workshop is voor iedereen die bekend is met de basiskennis van fotograferen (sluitertijden, diafragma, ISO). Hoewel niet vereist is een (digitale) spiegelreflexcamera aan te raden, net als een statief. U krijgt tevoren een ebook toegestuurd ter voorbereiding, en als naslagwerk.

Kosten voor deelname bedragen € 65,- per persoon.

Maximaal aantal deelnemers is 8.
Bij minder dan 4 deelnemers gaat de workshop niet door en wordt het inschrijfgeld terug gestort.

Tijd en locatie

De workshops starten om 19:30 uur en duren tot ongeveer 23:00 uur. We gaan fotograferen in Eindhoven, op diverse locaties rondom het Station en de TU/e. Let op; het is geen fotowandeling door de binnenstad heen. Het doel is leren fotograferen.

Data

Zaterdag 17 maart 2018 – onder voorbehoud
Zaterdag 3 november 2018 – start om 19:30 uur – onder voorbehoud

 

Benodigdheden

 • Camera (bij voorkeur spiegelreflex)
 • Statief
 • Draadontspanner (optioneel – maar wel aan te raden)
 • Zaklamp
 • Warme kleding en schoeisel
 • Kennis van diafragma / sluitertijd / ISO

Stuur uw aanmelding via email naar nando@nandoonline.com.

 

eindhoven workshop nachtfotografie

5 Replies to “Workshop nachtfotografie”

 1. Wordt deze workshop eens ingericht in West-Vlaanderen? Het ziet er altijd zo interessant uit maar wel ver voor ons! gr.
  marleen

  1. Ik begrijp dat dit inderdaad een hele afstand is. Er staat voorlopig niets op de planning om dit ook in West-Vlaanderen te doen. Het is echter wel mogelijk om me in te huren als je een groepje van maximaal acht mensen bij elkaar hebt. In dat geval zou het mogelijk zijn om daar een workshop te plannen.

 2. Gisteren (5 november 2016) naar de workshop avond fotografie geweest van Nando Harmsen.

  Afgezien van het feit dat we een leuke groep hadden heb ik weer veel geleerd. Kan haast niet wachten tot ik met de opgedane kennis aan de slag kan gaan!

  Ik heb ontzettend veel respect voor de kennis die Nando in huis heeft en hoe hij zijn kennis overbrengt op zijn cursisten. Hij houdt ook goed rekening met de verschillende niveaus waar zijn cursisten zich in bevinden en past zijn tips hier individueel op aan. Gewoon geweldig! Was niet de eerste keer en is zeker niet de laatste keer dat ik een workshop van hem heb bijgewoond.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)