Wystawa zdjęć Nando Harmsen’a

Als je voor de tweede keer in Polen mag exposeren, dan is dat natuurlijk fantastisch. Door een beetje rond te kijken op de Poolse websites, is het mogelijk om dan je naam terug te vinden. Dat zoeken heb ik natuurlijk gedaan. Zo belandde ik bij het artikel Wystawa zdjęć Nando Harmsen’a op de website van de bibliotheek in Wolzstyn.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wystawa zdjęć Nando Harmsen’a
Zdjęcia do wystawy „Vol op Stoom – Pełną Parą” holenderski fotograf Nando Harmsen wykonał w październiku 2012r. , kiedy to gościł w BPMiG w Wolsztynie, w ramach nawiązanej w 1990 roku partnerskiej współpracy miast Wolsztyn i Maasbree.
Nando Harmsen przywiózł wówczas swoją wystawę „Stilte in de Peel” (Cisza w Peel), a przy okazji fotografował wizytówkę Wolsztyna czyli starą parowozownię i znajdujące się tam lokomotywy. Plon tego pleneru pokazał w bibliotece w Maasbree w Holandii 9 maja 2013r., a następnie wystawę „Vol op Stoom” prezentował jeszcze w innych holenderskich galeriach. Zestaw zdjęć, który oglądać można w galerii WBPiCAK w Poznaniu został uzupełniony fotografiami z albumu „Stilte in de Peel”, co pozwala wszechstronniej poznać twórczość tego artysty.

De bovenstaande tekst is letterlijk overgenomen van de website van de Openbare Bibliotheek van de Wolsztyn. Het gaat natuurlijk over mijn expositie Vol op Stoom (Pełną Parą). Deze expositie was dit keer niet in Wolzstyn, maar in de galerij WBPiCAK in de nabijgelegen stad Poznań. In dit interview vertel ik onder andere over hoe de foto’s daar terecht zijn gekomen.

Het artikel op Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy Wolsztyn gaat vergezeld van enkele foto’s van de opening op 9 oktober.

Wystawa zdjęć Nando Harmsen'a
Het interview

Onverwachte interviews

In dat artikel op de site van de bibliotheek is het interview te vinden dat ik voor de Poolse regionale tv gaf. Dat interview was onverwachts, onvoorbereid en in bijzonder gebrekkig Duits, wat toch al niet mijn sterkste kant is. Wojciech Lis, die voor de vertaling zorgt, maakt er een prachtig verhaal van in het Pools.

Achteraf had ik moeten weten dat dit zou kunnen gebeuren. Ik had alleen maar even terug moeten denken aan de ervaringen met de expositie Stilte in de Peel. Ook toen stond ik voor de camera en werd ik geïnterviewd.

Meer is te vinden op de Poolse websites van zowel de Bibliotheek in Wolsztyn als het WBPiCAK in Poznań.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pim
Pim
10 jaren geleden

gaaf man! en dat duits, ik kon het verstaan 😉