Zwangerschapsfotografie

Vlak na kerst ben ik gevraagd voor eens een heel andere soort fotografie: zwangerschap. De opdracht was heel duidelijk: foto’s van de buik met zo min mogelijk of geen gezichten. Maar wel met de vijfjarige Eva erbij. De fotosessie mocht lekker in de huiselijke sfeer plaatsvinden, in de huiskamer. Dat leek mij ook de meest geschikte omgeving voor een dergelijke serie foto’s. Samen met de ontwapende vrolijkheid van Eva maakte dat een hele ontspannende fotosessie.

De zwangerschap was in de 24,5e week. Geen hele dikke buik, maar wel een zichtbaar zwangere buik. Ik mocht elementen van de bruiloft (die ik afgelopen jaar ook heb gefotografeerd) in de foto meenemen zoals gekleurde linten en de jurk. Vooral de linten waren een mooie toevoeging aan de foto’s, zeker vanwege het contrast met de neutrale kleuren zwart en grijs. Voor de rest hebben we het zo eenvoudig mogelijk gehouden. 

Dit was de eerste fotosessie van een set van twee. Over een tijdje, als de zwangerschap verder is gevorderd, wordt er een tweede sessie ingepland. Ik kijk er naar vooruit.

One Reply to “Zwangerschapsfotografie”

  1. Leuk om te doen, en ook mooie foto’s, alleen de eerste foto vind ik niet zo geslaagd, lijkt net alsof de handen de buik wegduwen terwijl je het denk ik als koestering bedoelt.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)