Zwangerschapsfotografie

Ik ben gevraagd voor eens een heel andere soort fotografie: zwangerschap. De opdracht was heel duidelijk: foto’s van de buik met zo min mogelijk of geen gezichten. Maar wel met de vijfjarige Eva erbij. De fotosessie mocht lekker in de huiselijke sfeer plaatsvinden, in de huiskamer. Dat leek mij ook de meest geschikte omgeving voor een dergelijke serie foto’s. Samen met de ontwapende vrolijkheid van Eva maakte dat een hele ontspannende fotosessie zwangerschapsfotografie.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zwangerschapsfotografie

De zwangerschap was in de 24,5e week. Geen hele dikke buik, maar wel een zichtbaar zwangere buik. Ik mocht elementen van de bruiloft (die ook heb gefotografeerd) in de foto meenemen zoals gekleurde linten en de jurk. Vooral de linten waren een mooie toevoeging aan de foto’s, zeker vanwege het contrast met de neutrale kleuren zwart en grijs. Voor de rest hebben we de hele setting zo eenvoudig mogelijk gehouden. 

De eerste in een serie van twee

Dit was de eerste fotosessie zwangerschapsfotografie van een set van twee. De tweede fotosessie was gepland op het moment dat de zwangerschap verder is gevorderd. Hoe deze tweede fotosessie zal plaatsvinden is nog een verrassing.

Een reklame boodschap
Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie

Ondanks dat het niet direct mijn soort fotografie is, was het een plezier om deze foto’s te maken. Het is een hele waardevolle fotografie en het voelt fantastisch om hierin iets te kunnen betekenen. Ik weet zeker dat er na vele jaren nog met plezier naar gekeken zal worden.

Heb jij ook interesse in een zwangerschapsfotosessie, neem dan zeker contact met mij op voor een bijzondere en intieme fotoshoot. Dit kan via het contact formulier, of via de trouwfotografiewebsite.

Kijk ook naar het tweede deel van deze duo zwangerschapsfotografie shoot. Je vindt dit blogartikel via de link Zwangerschapsfotografie – het vervolg en laat weten wat je van de foto’s vindt. Ik kijk uit naar je reactie.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilhelmien
Wilhelmien
10 jaren geleden

Leuk om te doen, en ook mooie foto’s, alleen de eerste foto vind ik niet zo geslaagd, lijkt net alsof de handen de buik wegduwen terwijl je het denk ik als koestering bedoelt.