Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie

Advertisements

Vlak na kerst ben ik gevraagd voor eens een heel andere soort fotografie: zwangerschap. De opdracht was heel duidelijk: foto’s van de buik met zo min mogelijk of geen gezichten. Maar wel met de vijfjarige Eva erbij. De fotosessie mocht lekker in de huiselijke sfeer plaatsvinden, in de huiskamer. Dat leek mij ook de meest geschikte omgeving voor een dergelijke serie foto’s. Samen met de ontwapende vrolijkheid van Eva maakte dat een hele ontspannende fotosessie.

De zwangerschap was in de 24,5e week. Geen hele dikke buik, maar wel een zichtbaar zwangere buik. Ik mocht elementen van de bruiloft (die ik afgelopen jaar ook heb gefotografeerd) in de foto meenemen zoals gekleurde linten en de jurk. Vooral de linten waren een mooie toevoeging aan de foto’s, zeker vanwege het contrast met de neutrale kleuren zwart en grijs. Voor de rest hebben we het zo eenvoudig mogelijk gehouden. 

Dit was de eerste fotosessie van een set van twee. Over een tijdje, als de zwangerschap verder is gevorderd, wordt er een tweede sessie ingepland. Ik kijk er naar vooruit.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Wilhelmien Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Wilhelmien
Gast
Wilhelmien

Leuk om te doen, en ook mooie foto’s, alleen de eerste foto vind ik niet zo geslaagd, lijkt net alsof de handen de buik wegduwen terwijl je het denk ik als koestering bedoelt.

%d bloggers liken dit: